Rólunk



A jövőben hiszünk.

Abban, hogy a gyerekeinknek egy fenntartható és természetközeli környezetet őrizzünk és teremtsünk meg - még akkor is, ha városban élünk. A szülőség csupa felelősség, tervezőként pedig azért is felelősek vagyunk, hogy a következő generációknak milyen világot álmodunk. Sokszínű, elfogadó, a helyi kisközösségeket támogató alkotó- és játszóteret képzelünk el - a gyerekeinknek is.

 

A Tente-nél ezért készül minden prémium minőségű, de újrahasznosított, antiallergén, bababarát anyagokból, mint a len, a pamut, a bambusz vagy a fa. Nálunk nincs anyaghulladék: mindent felhasználunk és tényleg “zero waste” módon alkotunk. Hiszünk abban, hogy a (környezet)tudatos tervezésé a jövő, a lokális közegek megtalálják egymást, a közösség együttműködése pedig segíti a kreatív energiák érvényesülését.

 

Minden egyes Tente darabot egyedileg tervezünk és kézzel készítünk.

 

A természet csodálatos színvilágát követjük: harsányság és hivalkodás helyett a klasszikus, a pasztell, a naturális, az egyszerű és a letisztult design-ra voksolunk, ami kiemeli a gyerekek természetes ártatlanságát és tisztaságát. Imádjuk a kifordítható darabokat: ezek nem csak játékossá és jól variálhatóvá teszik a különféle szetteket, de a mindennapi bosszúságokra is szuper megoldást kínálnak (hopp, a kajafolt már el is tűnt). 

 

Az első ponttól úgy gondolkodunk, hogy egy-egy ruhadarab több testvérnek is jó legyen: tartós és minőségi anyagokat, jól kombinálható formákat választunk. Legényke vagy lányka a kistesó? Nagyon szeretjük az unisex elképzelést! Azt szeretnénk, ha a kicsik reggeltől estig, a szabadban szaladgálástól a vendégeskedésig jól éreznék magukat a ruháinkban. Az a célunk, hogy jóleső érzéssel szorítsák magukhoz az organikus, bio és vegyszermentes anyagokból készült játékainkat (babák, csörgők, rágókák), és még szuperül is nézzenek ki - a simán mosható - kiegészítőkkel együtt (sapkák, előkék, cumitartók, masnik vagy hajpántok).

 

Tömegtermelés helyett egyedileg, odafigyeléssel tervezzük meg a kollekciót. Felhalmozás helyett újrahasznosítunk. Raktárkészlet helyett rendelésre varrjuk a darabokat. Hiszünk a nyitottságban, az elfogadásban, a türelemmel tanításban. A Tente nem csak divatmárka, hanem egy gyerekcentrikus szemlélet, egy stílus, egy szeretettel teli, folyamatos alkotás.

 

Csukovics Brigitta

Fodor-Magyar Dorina